Hot coco recipe

My hot coco recepies

Whether you like it spicy, hot, sweet, perfumed or creamy you may find here a few good ideas to make your own recipe.

Voici mes "bases" perso à moduler à votre goût :
Here are a few different bases to adapt to your taste :

Du cacao pure : 1 à 3 c à c par tasse ou bol.
Pure cocoa powder : 1 to 3 tea spoons
Du sucre ou du miel : 1 à 3 c à c.
Sugar or honey or aguamiel : 1 to 3 tea spoons.
De l'eau chaude voir bouillante.
Hot/boiling water with or without milk.

Bon ensuite voici les options ;
Now the different options :

En épices : de la canelle, de la cardamom, de la muscade
Spices : Cinnamon, cardamom, nutmeg
Et pour rajouter du piquand : du gingembre et/ou du piment.
If you want to make it hot as well add ginger and or chile.

Pour parfumer : un peu d'eau de fleur d'oranger, de la vanille, des zeste d'orange ou de l'huile essentielle d'orange douce.
To give a good perfume : some orange blossom water, vanilla, orange zest or sweet organge essential oil.

Pour rendre le tout crèmeux : un peu de crème végétale de soja, d'avoine, de riz... Soit en poudre soit en crème.
Du lait végétal en nuage plus ou moins lourd : du lait de riz, d'amende, de soja, d'avoine etc.
Il y a aussi les purées d'oléagineux : Purée d'amende, de noisettes, de noix de cajoux etc.

If you want to make it creamy : vegetal cream such as oatmeal, soy, rice, it can be either real cream or a powder that will make it thicker and that you must cook a little bit I suppose.
Vegetal milk such as oatmeal, rice, soy, almond etc.
You can also use almond or hazelnut butter...
Il est aussi possible de le faire à l'espagnole, c'est à dire de faire fondre une tablette de chocolat dans du lait et ou de l'eau, dans ce cas il n'est pas trop nécessaire de rajouter du sucre en général.

You can also make it the Spanish way which is pretty nice :
Melt a chocolate bar into water and or milk. Need less sugar in this case...

Now enjoy...